Over ons - Pavillon Du Zoute
Over ons - Het familiale hotel Pavillon du Zoute verenigt al jaren traditie met kwaliteit waarbij een uitstekende service en een vriendelijk onthaal vooropstaan.
Lees meer

Beschikbaarheid

Aankomst

23 jun

Vertrek

24 jun

Over ons

De eerste generatie hoteliers van de familie Schlüter, Johan Schlüter en zijn echtgenote, baatten allereerst hotel “De Abdij” uit in Middelburg. Ten gevolge van het bombardement van Middelburg in 1940 brandde het hotel uit, waardoor de familie besloot naar België te komen op zoek naar een andere bestemming om een nieuw hotel uit te bouwen. Charles Schlüter, zoon van Johan, kocht in 1946 Hotel Pavillon du Zoute. Het begin van een verhaal waarin de liefde voor het hotelwezen, ook vandaag nog, elke dag aanwezig is.

Wapenschild Familie SchlüterKrantenadvertentie Hotel De Abdij

Opvolging was alvast verzekerd, want zoon Herman Schlüter drukte al snel zijn stempel op het hotelwezen van het Knokse Zoute. Hij vond het geluk bij mevrouw Nadine Loeys, eveneens opgegroeid in de hotelsector. De grootouders van mevrouw Loeys  baatten immers het bekende hotel Brighton uit in Knokke. De liefde voor het hotelwezen zat dus bij beide partners reeds in het bloed waardoor het succesverhaal van Pavillon du Zoute niet lang kon uitblijven.

Aangezien  het cliënteel van Pavillon du Zoute zich bleef uitbreiden werden er steeds meer kamers aangebouwd. De uitbouw van het hotel kan worden onderverdeeld in vier verschillende fasen, hieronder weergegeven aan de hand van foto’s uit de goede oude tijd.

In de jaren ’80 vond bovendien een volgende belangrijke verandering plaats. Herman Schlüter ontpopte zich tot een pionier in het meeting-en eventgebeuren. Er werden verschillende vergaderzalen aangebouwd om ook aan de behoeften van het toenemende zakentoerisme aan de Belgische kust te kunnen voldoen. Vandaag beschikt Pavillon du Zoute dan ook over vijf verschillende vergaderzalen waarin de historiek van de verschillende generaties ook vandaag nog te herkennen is. Pavillon du Zoute draagt zodoende een rijke geschiedenis met zich mee waarin de levensverhalen van trouwe klanten die jarenlang hun zomervakantie doorbrachten aan de prachtige kust van Knokke essentieel zijn.

In de loop der jaren heeft het hotel een zeer solide reputatie opgebouwd waar uitstekende service en een warm welkom voorop staan. Vandaag de dag verenigt de vierde generatie, Marc Schlüter en Caroline Hoste, traditie en moderniteit. “We willen graag de authenticiteit van het hotel behouden, maar dan aangepast aan de huidige tijdsgeest.