‘DE SLAG OM DE SCHELDE’ WORDT GROOTSTE NEDERLANDSE SPEELFILM IN 10 JAAR TIJD

Amsterdam, 20 maart 2019 – Dit najaar starten de opnamen van de Nederlandse oorlogsfilm ‘De Slag om de Schelde’. Dit maakt Levitate Film, het productiebedrijf van Alain de Levita, Paula van der Oest en Mark van Eeuwen vandaag bekend. De film wordt gemaakt in opdracht van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) in het kader van 75 jaar bevrijding en zal eind 2020 in première gaan. Als regisseur is Matthijs van Heijningen jr. aangetrokken. Het scenario is geschreven door Paula van der Oest.

VERVOLG OPNAMES DE SLAG OM DE SCHELDE VAN START IN NEDERLAND HARRY POTTER ACTEUR TOM FELTON TOEGEVOEGD AAN CAST Amsterdam – 25 november 2019 – Deze week start het tweede deel van de opnames van de epische oorlogsfilm DE SLAG OM DE SCHELDE. Het eerste deel van de opnames vond plaats in Litouwen waar de Zeeuwse Sloedam werd nagebouwd. Voor het tweede draaiblok zullen cast en crew neerstrijken in Zeeland en België, waar grootse scènes worden gedraaid met honderden figuranten. Nieuwe Nederlandse en internationale acteurs die zijn toegevoegd aan de cast zijn o.a. Tom Felton (HARRY POTTER, RISE OF THE PLANET OF THE APES), Coen Bril (DE OOST, VLIEGENDE HOLLANDERS), Theo Barklem-Biggs (THE INBETWEENERS, KINGSMAN: THE SECRET SERVICE), Scott Reid (CARNIVAL ROW), Pit Bukowski (KURSK, WERK OHNE AUTOR), Mathijs Scheepers (DE SMAAK VAN DE KEYSER, ZOT VAN A., CLAN).

Fotograaf Mark de Blok